1. Prima pagina
  2. »
  3. Sisteme de irigaţii

Sisteme de irigaţii

Irigarea este înlocuirea sau suplimentarea apei de ploaie cu altă sursă de apă. Ideea principală a sistemelor de irigare este că pajiștile și plantele dvs. sunt menținute cu cantitatea minimă de apă necesară. Apa este o resursă naturală fragilă și trebuie să încorporăm metode care să o conserve și să nu o utilizăm prea mult. Implementarea unui sistem de irigare va ajuta la conservarea apei, economisind timp, bani, prevenind creșterea buruienilor și sporind rata de creștere a peluzei, plantelor, culturilor și florilor.


Sistemul de aspersoare
Acesta este un sistem de irigații bazat pe sprinklere de aer, spray-uri sau pistoale, instalate pe coloane permanente. De asemenea, puteți avea sistemul îngropat subteran, iar sprinklerele se ridică când crește presiunea apei, ceea ce reprezintă un sistem de irigare popular pentru utilizarea pe terenuri de golf și parcuri.

Irigare prin picurare
Aceasta este cunoscută sub numele de metoda cea mai eficientă de irigare a apei. Apa picături chiar lângă zona rădăcinii unei plante într-o mișcare picurare. Dacă sistemul este instalat corect, puteți reduce în mod constant pierderea apei prin evaporare și scurgere.
 

Sisteme rotative
Această metodă de irigare este cea mai potrivită pentru zonele mai mari, pentru ca sprinklerele să ajungă la distanțe de până la 30m. Cuvântul "rotativ" indică faptul că sprinklerele cu acționare mecanică se mișcă într-o mișcare circulară, ajungând astfel la distanțe mai mari. Acest sistem apelează o zonă mai mare, cu cantități mici de apă pe o perioadă mai lungă de timp.